042-16 90 30 info@navetanalytics.se
Select Page

Riksbyggen

Riksbyggen är en värderingsstyrd samhällsbyggare med uppdrag att skapa hållbara boenden. Det har man gjort med framgång i 75 år. Idag bor cirka 500 000 svenskar i fastigheter som ägs eller förvaltas av Riksbyggen. När bostadsföretaget nu storsatsar på att öka antalet hyresrätter är Navet Analytics en viktig samarbetspartner.

– Navet Analytics har djupa och breda kunskaper och hjälper löpande oss att vinna nya framgångar. Vi har stor nytta av kunnandet hos deras konsulter, säger Carl-Johan Hansson, chef affärsområde fastigheter på Riksbyggen.

Sedan 2015 har Navet Analytics fått Riksbyggens förtroende att skapa bättre affärer. Med mångåriga erfarenheter av fastighetsbranschen bidrar Navet Analytics med både bredd och djup inom fastighetsrådgivning. Navet Analytics konsulter söker aktivt efter byggrätter, genomför ekonomisk due dilligence inför förvärv, deltar i arbetet för anbud och markanvisningstävlingar samt bidrar med kompetens inom corporate finance.

– Due dilligence är en viktig del i förvärvprocessen och där har vi ett löpande och mycket bra samarbete med Navet Analytics. Vid fastighetsinvesteringar är det avgörande att vi bedömer alla ekonomiska risker och till 100 procent förstår vad vi investerar i.

Riksbyggens satsar offensivt på hyresfastigheter
När Riksbyggen nu beslutat att växa offensivt inom hyresfastigheter har Navet Analytics en viktig roll. Att gå från 3400 till 5300 hyreslägenheter på bara två år är en positiv utmaning för Riksbyggen som kräver både egen produktion och förvärv av fastigheter. Riksbyggen projektutvecklar också nyproducerade hyresrätter åt fastighetsägare och investerare. Navet Analytics bidrar både vid förvärv av förvaltningsfastigheter och till byggrättsackvisitionen.

– Navet Analytics hjälper oss att hitta och förverkliga både nya byggprojekt och förvärv av förvaltningsfastigheter i södra Sverige. Både genom att leta upp möjliga projekt och exempelvis bidra med underlag för markanvisningstävlingar samt att bistå med due dilligence när vi väljer att förvärva fastigheter. Oavsett handlar det om komplexa processer, inte sällan med stora risker som vi minimerar med hjälp av Navet Analytics specialiserade konsulter, säger Carl-Johan.

Värdegrundsdriven samhällsbyggare
Riksbyggen är ett av de ledande samhällsbyggnadsföretagen i Sverige. Verksamheten omfattar projektutveckling av bostadsrätter och hyresrätter, fastighetsförvaltning till både bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare samt en egen fastighetsportfölj i tillväxt. Men Riksbyggen drivs även av andra värden än finansiella resultat. Företagsidén är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla. När det kommer till samarbetet med Navet Analytics väljer Carl-Johan att lyfta fram Navet Analytics företagskultur och värdegrund.

– Vi uppskattar att arbeta med människor som har ett genuint intresse för samhällsbyggande. Navet Analytics har en solid kunskapsbas inom fastigheter och projektutveckling och brinner för det. Vi har själva en stark företagskultur och uppskattar detsamma hos Navet Analytics. Jag skulle säga att Navet Analytics-kulturen präglas av ett starkt ledarskap och ett personligt engagemang för att skapa resultat och värden för oss som kund, avslutar Carl-Johan.

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrätts-föreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

STARKA

I tre generationer har familjeföretaget STARKA varit med om att bygga Sverige. Att förvandla grus...

read more

Bravida

Staffan Påhlsson började 1978 som elektriker i installationsföretaget Bravida. Idag är han...

read more

Boxon

500 000 kronor. Det blev kostnadsbesparingen som Boxon skapade i samarbete med Navet Analytics....

read more

Pharmaxin

Att sälja ett bolag är något alldeles särskilt. Att sälja sitt livsverk ännu större. Men går det...

read more