070-558 09 14 info@navetanalytics.se
Välj en sida

CSRD – så går företag före och skapar nya affärsmöjligheter

Navet Analytics tredje Round Table Talks fokuserade på CSRD och de affärsmöjligheter som hållbarhetsrapporteringen kan innebära. I ett spännande samtal delade tre företagsledare med sig av sina erfarenheter – Ulrika Hallengren på Wihlborgs fastigheter, Ingemar Queckfeldt på AKEA samt Glenn Svedberg på Nolato. De har alla jobbat med att driva sin verksamhet framåt inom hållbarhetsområdet och skildrade både de utmaningar och möjligheter som det fört med sig.

Quintessensen av diskussionen är att arbetet med CSRD innehåller många aspekter och kan vara väldigt krävande. Men man kan även använda denna ”tvingande” och återkommande process till att utveckla sin verksamhet.

”För att utveckla sin verksamhet är det grundläggande att ha örat mot marken och den dubbla väsentlighetsanalysen samt den fördjupade intressentdialogen i CSRD-processen är just ett redskap att även fokusera på utveckling – det är helt enkelt en affärsmöjlighet. På så sätt kan man både stärka sitt varumärke, skapa hållbar affärsnytta och öka bolagets lönsamhet – samtidigt som man som bolag bidrar till en hållbar utveckling.”
Ulrik von Szokolay, VD Navet Analytics

Därmed är CSRD inte antingen eller, utan både och – regeluppfyllelse inom hållbarhet, en förtroendeskapande dialog samt nya insikter som tillsammans skapar affärsnytta.

Round Table Talks genomfördes den 26 september tillsammans med vår samarbetspartner Aspekta samt tillsammans med Wihlborgs, som lånade ut sina fina lokaler i Dockan, Malmö.

Om du har frågor och funderingar kring hur man kan säkerställer att CSRD-processen även utvecklar varumärket och affären – hör gärna av dig till oss!